Om oss

Om

Ystad-Tryck AB

1954 startade Bertil Andersson och John Öberg företaget Ystad-Tryck AB. De var arbetskamrater på AB Alltryck och bestämde sig för att starta ett företag tillsammans. I starten var det framför allt tryckning på plastpåsar och säckar som gällde. Detta i egenhändigt påbyggda tryckerimaskiner. Bland kunderna fanns bla Åkerlund & Rausing, Melka och Simontorp m.fl.

Johns son, Ingvar Öberg började jobba i företaget 1974 och han blev delägare 1984. Han drev sedan företaget fram till sin bortgång 2021. Idag driver hans hustru Alice Öberg företaget med stor hjälp av företagets två anställda; Monica Lövqvist och Marie Kotte Lindén. Två pensionärer, Sven-Erik och Tonny, ställer även upp då och då när det behövs. Monica började jobba på Ystad-Tryck som 19-åring 1988 och Marie började 2006, efter att i hela sitt yrkesverksamma liv jobbat på sin fars tryckeri. Det är många års erfarenhet som finns på Ystad-Tryck vilket gör att kunderna blir mycket nöjda med de jobb som utförs.

Sedan 2012 finns vi på Södra Zinkgatan 5 i Ystad. Här har vi ändamålsenliga lokaler och det är lätt för kunderna att besöka oss.

Sedan starten har mycket förändrats i branschen och idag görs nästan all tryckning digitalt vilket innebär många fördelar när det gäller tid, ekonomi och kvalité. Man kan också trycka mindre upplagor till bra priser och leveranstiderna kan vid behov kortas ordentligt.

En sak som inte förändrats hos oss på Ystad-Tryck med åren är omtanken om kunderna. Det är lika viktigt idag som vid starten. En kund ska alltid känna sig välkommen och få en korrekt behandling. Många återkommande kunder är ett bra tecken på att vi lyckats med detta.

Vår prepress-avdelning ordnar med allt vad gäller originalen, antingen om man kommer med ett färdigt material eller om man vill ha hjälp med allt från start.

Hör av er så kan vi säkert hjälpa Er med era trycksaker.

 

EKONOMI

Vi har under ett antal år haft glädjen att uppnå kriterierna för att få AAA hos Soliditet och UC: diplom riskklass 5 – guld. Förhoppningsvis skall detta ge en större trygghet ekonomiskt sett. På bilden syns Ingvar Öberg med diplomen.
Vi har även genomgått Tillväxtskolan i Ystad som drivits som ett EU-projekt av Sparbanken Syd.